Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

banner imagebanner image
 
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Ενοικιαζόμενες minimal σουίτες στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς


Η Κεφαλλονιά, με την πλούσια πολιτισμική της παράδοση, με την σπουδαία παρακαταθήκη της στις τέχνες και τα γράμματα, με την απείρου κάλλους ομορφιά της, με την παρθένα φύση της και κυρίως με το εγκάρδιο χαμόγελο των ανθρώπων της, αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Ονειρεύεστε εξωτικές αποδράσεις σε καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές που αγκαλιάζονται από καταπράσινα τοπία; Ονειρεύεστε στιγμές χαλάρωσης στο βουνό με το βλέμμα σας να χάνεται στο απέραντο γαλάζιο; Ονειρεύεστε ταξίδια σε ιστορικές εποχές; Ζήστε το όνειρο, η Κεφαλλονιά είναι (στ)η φύση σας! Ένα θαυμαστό νησί όπου θα συνδυάσετε όλα τα παραπάνω σε ένα μεγάλο φάσμα επιλογών και εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Η πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς, το Αργοστόλι, βρίσκεται στην άκρη του φυσικού κόλπου που περιβάλλεται από βουνά και κατάφυτα δάση. Η πόλη ξαναχτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953. Είναι μια γραφική πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους που περιβάλλουν τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και το φυσικό λιμάνι που σχηματίζεται εκεί.

 


 

 
Η σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πόλη του Αργοστολίου είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προσφέροντας μια πληθώρα από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και δραστηριότητες. Η κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, που ονομάζεται «Πλατεία Βαλλιάνου», είναι μια μεγάλη, σύγχρονη και ταυτόχρονα γραφική πλατεία, πλαισιωμένη από πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Ο πεζόδρομος «Λιθόστρωτο» είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πρωτεύουσας,  με όλα τα είδη καταστημάτων. Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει τον πανέμορφο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, την Καθολική Εκκλησία και τον ενδιαφέροντα Πύργο του Ρολογιού της Πλατείας Καμπάνας. Γύρω του υπάρχει ποικιλία από εστιατόρια και καφετέριες που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Ακριβώς πάνω από την πλατεία υπάρχουν κάποια από τα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως ο κατάφυτος Βοτανικός Κήπος και ο «Κήπος Νάπιερ».

Για ό,τι αφορά το νησί της Κεφαλλονιάς, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.visitkefallonia.com.


Πηγή: www.visitkefallonia.com